Polar Fis Advanced - ktoś zakładał to cudo?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

jak ktos potrzebuje to mam nieużywanego PolarFISa do sprzedania.
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• greg44
      L&K
      • 2011
      • 1198
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeżeli chcą mieć wszystko to tylko Polar Fis na wypasie, PolarFIS Adv. "Black Kessy edition 2014. Ten z linku to tłumaczy jedynie Bluetooth nowy moduł na czerwone zegary. U mnie od początku użytkowania Polara mam jeden problem z modułem telefonu 3C0, Polar Fis emuluje jego menu na Max docie ale po wejściu w te menu nie pozwala go opuścić. Zmana softów w Polarze nie pomaga, pisałem o tym do producenta, nic nie potrafią pomóc, taki klops.

Komentarz

• sziaba
        Rider
        • 2009
        • 358

Radość była przedwczesna :cry: nowy kabel , wielokrotne próby update PolarFisa nic nie pomogły odłączanie aku itp. wszystko na nic :cry: Widocznie doszło do jakiegoś uszkodzenia w elektronice PolarFisa..
        Czy ma ktoś jakiś sensowny pomysł , co mogę zrobić dalej ? Oczywiście poza kupnem nowego..
        Załamka bo wszystko przez chwilę nie uwagi :evil:
        Spalanie śr. 6,2 ON Soft Made by Tune-Up

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66476

Komentarz

• majonezz
          Ambiente
          • 2013
          • 188
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

sziaba, PC go w ogóle widzi? Jeśli tak, to nie jest tak źle. Możesz go pewnie wysłać do naprawy do Hiszpanów. Jak chcesz, to ja mogę najpierw na niego looknąć.
          Aktualne zużycie paliwa

Komentarz

• greg44
            L&K
            • 2011
            • 1198
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jest jeszcze na gwarancji? Ile minęło od daty zakupu, która wersja Polara (Kessy czy starsza)? Co zrobiłeś, że się zkopało?

Po kablu widzę, że masz starsze urządzenie, które jest podatne na wszelkie zmiany w magistralach Canowych, które powodują uwalanie urządzenia. Napisz do Hiszpanów.

Komentarz

• marbab
              RS
              • 2009
              • 4713
              • Fiat
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Chlopy, moze za duzo kombinujecie przy tym gadzecie, moj smiga ze az milo , a tez jest jednym z pierwszych na rynku.
              Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
              Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• greg44
                L&K
                • 2011
                • 1198
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

A co tu kombinować, u mnie nie ma prawidłowo działającej emulacji, jak na jednym sofcie działało to kilka tygodni prawidłowo, to później było jak zawsze. Reszta w miarę działa, pisze w marę, bo obniżenie lusterek to ta funkcję można traktować w cudzysłowu, ale dlatego, że sterownik obsługuje loterko "po ciemku", nie ma informacji w jakim położeniu jest w danym momencie lustro, brak potencjometru. Reszta działa.

Komentarz

• marbab
                  RS
                  • 2009
                  • 4713
                  • Fiat
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

greg44, no tak lustro nieraz dziala jak chce, ale ponoc w 0.4.7 poprawiono cos w tej materii. Testowales juz ten soft ?
                  Marek

Komentarz

• sziaba
                    Rider
                    • 2009
                    • 358

majonezz
                    sziaba, PC go w ogóle widzi? Jeśli tak, to nie jest tak źle. Możesz go pewnie wysłać do naprawy do Hiszpanów. Jak chcesz, to ja mogę najpierw na niego looknąć.
                    Pc go widzi i można zmieniać soft bez problemu , ale auto go nie widzi i wywala błąd w Gatewayu a w menu auta po podpięciu PolarFisa znika opcja audio zostają tylko ustawienia i mfa.
                    Z tym wysłaniem do Hiszpanów to nie wiem jak bo z językiem to jestem noga tylko PL i DE ogarniam jako tako ops:
                    Za wszelką pomoc stawiam dobre
                    A tak wygląda Fis który posiadam ;
                    Spalanie śr. 6,2 ON Soft Made by Tune-Up

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66476

Komentarz

• greg44
                      L&K
                      • 2011
                      • 1198
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez marbab
                      no tak lustro nieraz dziala jak chce, ale ponoc w 0.4.7 poprawiono cos w tej materii. Testowales juz ten soft ?
                      W tej wersji może funkcjonowanie luster poprawili, ale z menu BT i tak nie mogę wyjść, podejrzewam, że wina moich zegarów lub modułu telefonu, coś blokuje opuszczenie menu.

Komentarz

• marbab
                        RS
                        • 2009
                        • 4713
                        • Fiat
                        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Bedzie wsparcie dla MQB
                        Marek

Komentarz

• leonn
                          RS
                          • 2011
                          • 2726
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zaktualizowałem PF do wersji 0.5.3 wszystko chodzi lepiej niz wcześniej nawet prawe lusterko działa poprawnie, ale jest mały problem z wyświetlaniem wszystkich parametrów jeśli jest ustawiony język polski, też tak macie?

Pisałem do Hiszpana w tej sprawie, czy mogą coś z tym zrobić żeby było widać wszystkie cyfry i odpisał żeby zaproponować co trzeba zmienić w tłumaczeniu żeby było zrozumiałe w języku polskim, a w następnej aktualizacji to zrobią.

Moim zdaniem w niektórych okienkach wystarczy wykasować kropki, żeby zrobić miejsce na wyświetlaczu dla cyfr, ale co z innymi?

Co o tym myślicie?

polar.jpg
                          Ostatnio edytowany przez leonn; 17008.

Komentarz

Pracuję...